Община Свищов и Сдружение BG Бъди активен отличиха институциите взели участие в първата инициатива на Националната кампания „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Във връзка с изпълнението на целите за разделно събиране на отпадъци, Община Свищов и Сдружение BG Бъди активен удостоиха с грамоти учебните заведения, детските градини и социалните институции в Свищов, които се включиха още в първата организирана инициатива на Националната кампания на сдружение BG Бъди активен – “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, по повод Световния ден на рециклирането – 18 март.
Грамотите бяха връчени лично от кмета на Свищов Генчо Генчев в Зала 1 на Общината, а най-активните участници получиха и парични награди.
Като жест към инициативността на служителите и потребителите в Центъра за пълнолетни лица с деменция в с. Овча Могила, д-р Генчев съобщи, че те ще бъдат наградени с креативна мебел за сядане, която градът получи като награда от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” и Сдружение BG Бъди активен. Дизайнерската пейка е под формата на огромен шезлонг и има място за естествено дърво в средата, което допълнително насочва вниманието към опазването и грижата за на околната среда.
Градът бе един от първите включили се в кампанията и поставили цели 11 Шишеяда за разделно събиране на пластмасови бутилки на своята територия, с цел ефективно привличане на обществото към глобалната тема за опазване на околната среда, която пряко зависи от разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране,
Община Свищов ще продължи да бъде активна и в следващите инициативи на сдружение BG Бъди активен.