Открит урок по музика изнесе оркестър „Акорд“ при СУ „Димитър Благоев“ в двора на къща-музей „Алеко Константинов“, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Като част от дейностите по Националната програма „Заедно в изкуството и спорта“ фанфарен оркестър „Акорд“ изнесе открит урок по музика на децата от 3-та и 4-та група на ДГ „Васил Левски“, ДГ „Васил Левски“ – филиал и ДГ „Слънчо“. Урокът се проведе в прекрасния двор на родната къща на Щастливеца.
Децата от оркестъра представиха на малчуганите няколко оркестрантски и солови изпълнения. Ръководителите на фанфарен оркестър „Акорд“ Георги Герчев и Деян Йорданов ги запознаха с основните фанфарни, духови и ударни инструменти, как са изработени, какъв вид звуци издават и с каква височина могат да бъдат изсвирени тоновете на различните инструменти. Подробно бяха представени инструментите кавал, кларинет, тромпет, акордеон, тамбура и съчетание на акордеон с кларинет и тъпан. Срещата приключи с много усмивки и една кръшна ръченица.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.