Открити са извършителите на вандалската проява върху детската площадка в двора на СУ „Димитър Благоев“, която бе потрошена в навечерието на Коледа. Това съобщи за Актуално Свищов Цветанка Кирова, директор на гимназията
Целта ни бе да покажем на обществеността, че сме непримирими към подобни деяния. Записите от охранителните камери, предоставени на полицията са помогнали да бъдат установени извършителите на простъпката, допълни Кирова.
Лично тя е разговаряла с извършителите, които са възпитаници на нейното училище. Проведени са разговори и с родителите на подрастващите.
В хода на проверката от РУ – Свищов се установи, че извършителите са пет малолетни лица, от които 4-ма са ученици от 7-ми клас на СУ „Димитър Благоев“ и един от 7 –ми клас на СУ „Николай Катранов“. Съгласно чл.32, ал.1 и ал.2 от Наказателния кодекс, лица ненавършили 14 годишна възраст не са наказателно отговорни. На вандалите ще бъдат приложени  съответните възпитателни мерки.  Преписката по описа на РУ – Свищов ще бъде изпратена в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Свищов за образуване на възпитателни дела спрямо извършителите и приложени съответните възпитателни мерки.
На участниците във вандалската проява от СУ „Димитър Благоев“ им е наложено наказание – последно предупреждение за преместване в друго училище от педагогическия съвет, уточни Цветанка Кирова. Тя допълни, че родителите ще закупят материалите за потрошените уреди и при затопляне на времето ще бъдат отремонтирани от децата и родителите.
„Ако злото е заразно, доброто също е. Следователно доброто трябва да изобилства в нас все повече и повече. Нека се заразим от доброто и заразим доброто!“ – Папа Франциск

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.