Свищовски полицаи откриха в 33-годишен дрогиран шофьор 20 грама дрога, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления в Свищов и Павликени. Вчера в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Мицубиши», управляван от 33-годишен местен жител.
В хода на проверката в автомобила е намерен и иззет плик, съдържащ около 20 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. При последвала проверка на водача е установено, че той е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества.
Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
Снощи около 20,00 ч. в Павликени е извършена проверка на 17-годишен местен жител, при която са намерени и иззети около 12 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
При проверка на друг 20-годишен е намерена свивка, съдържаща около 1 грам листна маса, реагираща на канабис. По трите случая в съответните полицейски управления са образувани бързи производства.