Областният управител, генералният директор на БТА и кметът на Свищов официално откриха пресклуба на агенцията в града на Щастливеца.

Достойно е в Свищов да има национален пресклуб на БТА, защото това е град, който отдавна е в Европа, заяви областният управител на Велико Търново Георги Гугучков. С местоположението си на река Дунав тези прогресивни европейски идеи са дошли в България именно през тези дунавски градове

Това е третият национален пресклуб на БТА извън областни градове в България – след Казанлък и Самоков. Изборът е естествен предвид населението на общината от 27 хил. души, което се приближава до населението на областни центрове, посочи Кирил Вълчев, генерален директор на БТА.

Нека новините, които ще се раждат в пресклуба на БТА в Свищов, бъдат добри и свързани с израстването и успехите на младите хора, каза при откриването на 32-ия национален пресклуб на БТА кметът на Свищов Генчо Генчев.

Откриването на пресклуб на БТА в Свищов значи много за свищовската общественост, подчерта кметът. Той посочи, че традицията от Свищов да излизат новини, свързани с Европа, може да бъде продължена, ако бъде подновена инициативата за изграждане на мост на Дунав, свързващ Свищов с отсрещния град Зимнич.

Към момента БТА има 23 пресклуба в областни градове. С днешното откриване на пресклуба в Свищов, заедно с медийните средища в Казанлък и Самоков, агенцията ще има свои представителства в три общински центъра, които не са областни градове.