Делтапланеристи са хората, които откриха Александър от Перник в планината и са влезли във връзка с полицията в Перник, каза директорът й, старши комисар Павел Млеканов, пред медиите, пише Дир.бг. Спасителите на детето са Милко Михалков и Веселин Георгиев. Те са открили изчезналото дете в 14.27 часа в събота, на около 7 км от мястото, където се е изгубил в дере, в труднодостъпна и за възрастен човек планинска местност. Мястото е било вече претърсвано в предишните дни.
Детето е било в безпомощно състояние, мръсно, изтощено, гладно. Първата работа на доброволците е била да му дадат да пие вода.
Сред стотиците доброволци, които се включиха в акцията по издирването е и футболистът на Академик Александър Стоянов. Пред Актуално Свищов сподели, че е участвал в издирването на 12-годишното дете от самото му изчезване. „Търсихме детето заедно с приятели всяка вечер от изчезването му“, сподели Стоянов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.