За вандалски прояви в навечерието на Рождество предаде БНТ.

За втора поредна година в София откраднаха агнето от сцената на Рождество пред храма „Света Неделя“. Извършителят все още е неизвестен. По данни на очевидци вандалският акт е извършен между 22 и 23 декември.

Миналата година преди Коледа агнето изчезна само седмица след изграждането на сцената. Фигурата е направена от шпертплат и подбудите на крадеца не са ясни. Яслата е изградена със средства на Софийската митрополия.

В Перник общинските камери за видеонаблюдение запечатаха кражба на елха от украсата в подлеза при жп гарата. На записа се виждат две лица – едното от които краде елха, част от коледната украса в подлеза при жп гара Перник.

Видеозаписът, направен вчера сутринта малко преди 04:30 ч. ще бъде предаден на органите на реда, за да бъдат намерени и санкционирани лицата, които рушат общинската собственост, посочват от градската управа.

Над 400 са камерите за видеонаблюдение, разположени в града.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.