В Свищов се проведе второто издание на Детския футболен турнир за „Купа Нове“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Спортното събитие, което се състоя за втора поредна година е във формат – 7 за деца, набор 2014 година, е по инициатива на Футболен клуб Нове, който е и основният организатор.

Тазгодишното издание на турнира събра в Свищов 12 отбора от страната. В четири дни те мериха сили помежду си. Участниците бяха Лато – Алеково, ЦСКА – София, Левски – София, Славия – София, V&R Академия – София, Берое – Стара Загора, Хлапетата – Благоевград, ОФК Несебър, Ботев – Пловдив, Черно море – Варна, Приказките – Добрич и Дунав – Русе.

Освен отбелязаните във футболните срещи голове, за крайното класиране и определянето на наградите, съществен принос имаше специална комисия, която следеше за стриктното и коректно протичане на всеки мач. Именно тя имаше за задача да определи кои са носителите на индивидуалните награди за: „най-добър нападател“, „най-добър защитник“, „най-добър вратар“ и „най-полезен играч“.

Шампион на турнира и първото място тази година заслужено зае отборът на ЦСКА, който се окичи със златните медали и стана носител на Купа Нове. След тях на почетните второ, трето и четвърто място се наредиха Ботев – Пловдив, Хлапетата – Благоевград и Левски – София. На всички останали участници, които също се представиха достойно със своята игра, беше оказано необходимото внимание и те също получиха грамоти и медали за участието си в турнира.

Церемонията по награждаване води директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов Росен Маринов, а наградите на победителите бяха връчени от кмета на Свищов Генчо Генчев. Той приветства организаторите и спомоществователите на турнира, който се проведе на изключително високо ниво и поздрави състезателите, и техните треньори за отдадеността към футбола и спортсменската игра. Специални благодарности кметът на Свищов отправи към Иван и Александър Караджови от „Сортови семена“ ЕАД, за това че инвестират в децата, и в материалната база, която предоставя добри условия са спорт.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.