Най-новото попълнение на книжния пазар от българските книги в криминалния жанр е сборникът с разкази „От местопрестъплението BULGARIA”. Книгата включва най-четените и награждаваните разкази, както и интригуващ литературен сценарий на криминалиста доц. д-р Людмил Георгиев.
Сюжетните им основи са създадени по действителни криминални случаи от различни градове в страната. В тях главен инспектор Давидов от сектор „Престъпления против личността“, тръгва по дирите на престъпниците от самото местопроизшествие. „Надникнете зад кулисите на едни от най-жестоките престъпления, извършени в България – убийства, грабежи, тероризъм, отвличания. В „От местопрестъплението BULGARIA” ще прочетете разкази, създадени по действителни криминални случаи, които ще разтърсят и заинтригуват сериозно любителите на жанра.“, коментираха за Актуално Свищов от издателство „Атеа“.
Заплетени случаи, логични похвати, водещи до неочаквани обрати, комични ситуации и рискове от всякакво естество неотлъчно съпровождат работата на полицая и неговия екип. Но само криминалистиката, оперативната работа и разследването не са достатъчна мотивация дори и за най-доброто ченге, когато зад гърба му не стоят нито началникът, нито любимата жена…
Авторът на книгата – доц. д-р Людмил Георгиев е дългогодишен експерт-криминалист и вещо лице към съда. Автор е на 13 художествени книги, последните от които са „Криминалистите“ – поредица от куест-криминалета. Романите му „Обречените“ и „Мръсна задача“ са номинирани от авторитетни журита като „Най-добри полицейски романи от български автор“.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.