Тази година през август се очаква средните температури да бъдат около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 18 и 24 градуса, а за планините – между 13 и 17 градуса. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите – между 35 и 40 градуса. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), пише Дир.бг.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

През първата половина от месеца ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и краткотрайни. По-голяма е вероятността за такъв тип валежи около 5-6-и и около 10-и август. Те ще бъдат последвани и от краткотрайно относително захлаждане, предава БТА.

През втората половина от месеца температурите в по-голямата част от страната се очаква да бъдат по-високи от обичайните, както и да е предимно слънчево и сухо, почти без валежи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.