Днес беше официално осветена и вдигната църковната камбана на новопостроения храм „Св. Архангели“ в село Хаджидимитрово. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Приключи първият етап от построяването на храм „Св. Архангели“ в село Хаджидимитрово. В днешния ден беше официално осветена и вдигната църковната камбана на новопостроената обител. Камбаната и камбанарията към нея, която е изградената в източната част на двора са дарение от Йордан Лунчев, който е строител на храма и корените му са от село Хаджидимитрово. Също така, днес беше пренесен и олтарният камък от старата съборена църква на селото, в който по стари традиции са вградени свети мощи. По този повод беше отслужена литургия от архиерейския наместник на Свищовска духовна околия Руслан Личев.

След първия камбанен звън, на който присъстваха кметът на населеното място Емил Тодоров и кметът на община Свищов Генчо Генчев, предстои реализирането на втория довършителен етап на църквата, свързан с изграждането на иконостаса, снабдяването му с църковна у̀твар и изографисване на храма, за да може през есента, на Архангеловден, официално храмът да отвори врати за нормално богослужение.

Кметство Хаджидимитрово и жителите на населеното място изказват своите искрени благодарности на всички дарители, които с отворени сърца подкрепят това благородно и богоугодно начинание.