Двама осмокласници, възпитаници на Природоматематическата гимназия в Кюстендил, намериха и върнаха на собственика изгубен портфейл с пари и документи, съобщи БНР.
Потърпевшият е журналистът, сега възпитател в Основното училище в с.Раждавица, Иван Сергеев, известен и с честите са дарения на книги за читалища и библиотеки в региона. Разстроил се много, когато установил, че е изгубил портофела си с парите и ценни документи. И досега е почти озадачен и, разбира се, безкрайно благодарен на момчетата, които – оказа се, са живели със семействата си доскоро в Германия:
„Аз съм много благодарен. Трябваше да направя едно благодарствено писмо до училището, аз съм подарявал книги на Математическата гимназия два пъти – над 100 тома съм им подарил досега. …..асимилирах ги и в един момент, като усетих каква голяма добрина са ми направили, и аз зарязах всичко, станах и започнах да обикалям града да ги търся, да ги намеря, да им дам нещо, да им благодаря. Аз като ги срещнах, им казвам, момчета, вие ли ми върнахте портофейла, и те отговориха, да, аз викам, нищо не направих за вас. А той казва – ти ми благодари, това е достатъчно. Да ви дам нещо да се почерпите, а те – не, не, не, ние не желаем“.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.