Осмокласничка на Търговската гимназия с успех в международна олимпиада, научи Актуално Свищов. Александра Павлова, ученичка от 8 А клас ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ участва в Международна олимпиада за познания за природните и технологични бедствия, организирана от Европейското и средиземноморското споразумение за големите бедствия (EUR-OPA). Целта на олимпиадата е да насърчи повишаването на знанията сред учениците за сериозни опасности като вулканични изригвания, свлачища, наводнения, цунамита, радиация и други.
В олимпиадата взимат участие над 800 ученици от 11 страни. Олимпиадата се провежда изцяло на английски език и включва тест от 50 въпроса и писане на есе по желание. Александра пише есе на тема „Разрушителното земетресение в моя роден град“. Осмокласничката изучава засилено английски език под ръководството на учителката Милена Георгиева. Есето на ученичката е оценено с максималните 10 точки, а общия резултат от цялостното ѝ представяне е 80,75 точки при максимални 100.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.