Навръх Коледа стана ясно, че осмокласничка от Търговската гимназия и учител от 136-годишното училище са отличени в 5-ия Национален конкурс за СТЕМ науки в България, научи Актуално Свищов.
Днес бяха обявени резултатите от 5-ия Национален конкурс за STEM науки в България. Сред SUPER STEM победителите е Александра Павлова, ученичка от 8 а клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Проекта, който класира Александра е в категорията Super STEM Art. Той ще бъде публикуван в Третата книга STEM Ученически проекти в България.
Днес излязоха резултатите и от националната класация на EDUTECHFLAG: „Търси се SuperSTEM България 2021“. В категория учители, като Digital Excellence, е отличена д-р Теодора Спасова – ст. учител, теоретично обучение в ПДТГ „Димитър Хадживасилев”.
SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
Наградата всъщност е плод на двегодишния труд на екип от учители, осъществили идеята за STEMB – STEM + Business КАБИНЕТ В УЧИЛИЩЕТО: Юлия Величкова, Теодора Спасова, Диана Илиева-Атанасова, Цветелин Борисов. Кабинетът вече е факт и в него учениците са провокирани още по-добре да развиват своя умствен, предприемачески и бизнес потенциал.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.