С много смях, веселие и усмивки възпитаниците на Центъра за обществена подкрепа в Ценово отбелязаха осмия рожден ден на институцията, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Празничното настроение беше „гарнирано“ с разнообразни състезателни и развлекателни игри. Като подарък от общинската администрация всяко дете получи образователен комплект с пособия и материали. Гости на празника бяха зам.-кметът на общината Ваня Игнатова и Виолетка Йорданова – началник на отдел „Закрила на детето“ към Агенцията за социално подпомагане в Бяла. „Успехите, които постигна младият и амбициозен колектив, нямаше да бъдат възможни без всеотдайния труд на социалните работници, психолога и логопеда. Убеден съм, че пред Центъра за обществена подкрепа има необятно поле за развитие. Децата от община Ценово са талантливи дейни и красиви. Всички обаче знаем колко са трудни стъпките по неутъпканите пътеки на познанието. Към тази цел са насочени усилията на екипа от специалисти в Центъра – да покажат на своите възпитаници пътя към доброто и красивото, да възпитат у тях непреклонния български дух“, се казва в поздравителния адрес на кмета на община Ценово д-р Петър Петров.
В Центъра се провеждат занимания с 31 деца, независимо че капацитетът му е за 20 потребители. Повечето от малчуганите са от населените места на община Ценово, но в различните групи има деца от Бяла и околността. Момичетата и момчетата получават близо 20 вида услуги съсредоточени в областта на логопедична, психологическа, социална, възпитателна и образователна подкрепа. „В съвременното общество много важно е консултирането на деца с образователни, поведенчески и логопедично проблеми както и на техните семейства. Нашите специалисти обръщат сериозно внимание за социалната интеграция и реинтеграция на малчуганите както и на превенцията за отпадане от училище“, уточни ръководителят на Центъра Петя Колева.
Събрани около празничната торта, децата с нетърпение очакваха да духнат свещичката за осмата годишнина на втория си дом. Независимо че малчуганите предпочитат съвременните музикални ритми, в края на празника заедно с гостите се хванаха на кръшно българско хоро.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.