Веселие, приповдигнато настроение, многобройни наздравици и танци… Това е най-лаконичното, но точно определение за празника на пенсионерите от Новград, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. По традиция в навечерието на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора, членовете на пенсионерския клуб „Янтра“ провеждат среща на юбилярите. Хората с посребрели коси, навършили кръгли годишнини, се радваха на уважението на своите по-възрастни съселяни. Тази година кръгли годишнини навъртяха осем от членовете на пенсионерския клуб. Един от основателите на ПК „Янтра“ Величко Ангелов, макар и на осемдесет, се радва на добро здраве и жизненост. Шест дами навъртяха по седем десетилетия. Една от най-младите участнички в клуба е Маргарита Асенова навършила 60 години. За да поздравят юбилярите, на тържеството дойдоха кметът на община Ценово Петър Петров и кметът на Новград Диана Копчева. Поздравителен адрес изпрати и председателят на общинската пенсионерска организация Любен Атанасов.

Председателят на ПК „Янтра“ Димка Танева се обърна с топли думи към рождениците. Всички духнаха свещички за здраве и дълголетие, подредени на специално приготвената торта. Юбилярите си направиха и снимка за спомен като си обещаха след десет години да се видят отново в същия състав.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.