Осем свищовлии влязоха в битката за Народно събрание на изборите, които ще се проведат на 2 април. Това стана ясно след като днес в 17 часа изтече срока за регистриране на кандидатските листи.

Заместник-кметът Станислава Стоянова е кандидат за народен представител в 49-то Народно събрание от ГЕРБ-СДС. Това стана ясно още в неделя, когато хората на Бойко Борисов регистрираха листата си в РИК – Велико Търново. Стоянова е преподавател в катедра „Мениджмънт” на Стопанската академия, в листата на ГЕРБ е на пето място.
Още двама заместник-кметове се борят за народната любов в битката за депутатска банка. Анелия Димитрова е на четвърто място от листата на БСП. Другият заместник-кмет е Бедри Алиев, който е на 10 място в листата на ДПС. В листата от града е и Невена Иванова.
По този начин кметът Генчев през следващия месец остава единствено със заместника си Иван Шопов, който единствено не е кандидат-депутат.

Емилия Цветанова е пета в листата на Има такъв народ за парламентарните избори на 2 април. Тя е възпитаник на СА „Димитър Апостолов Ценов”, развива собствен бизнес.

Преподавателят от СА „Д. А. Ценов“ Емил Николов е в листата на коалицията Продължаваме промяната – Демократична България за парламентарните избори на 2 април. Емил Николов е главен асистент, доктор в катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ на Академията. В листата на коалицията е на 6-то място.

Свищовлийката Даниела Давидкова е част от листата на новото ляво обединение Левицата!. Давидкова е родена в Свищов на 23.03.1974 г. Завършила е средното си образование в СУ „Николай Катранов”. Възпитаник на СА „Д.А. Ценов”, специалност „Финанси и кредит”. Притежава и втора магистратура във ВУ „Св.Св.Кирил и Методий”, специаност „Политология, дипломация и национална сигурност”. Повече от 20 години работи като хотелиер, владее отлично 4 чужди езика.

Свищовлията Валери Станиславов влиза в битката за парламент на изборите, които ще се проведат на 2 април. Станиславов е на 4-то място в листата на Български възход. Свищовлията е бил няколко мандата общински съветник. Последно в мандата 2015 – 2019 година от листата на ГЕРБ. Тогава Станиславов влезе в местния парламент благодарение на висок брой преференции.

  • Бел. на ред. Посочените кандидат-депутати са от партии, представени до този момент или издигнати от партии с реална възможност за представителство в 49-то Народно събрание според социолозите.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.