Представителите на четирите партии в опозиция в ОбС-Свищов получиха само едно място на заместник-председател на комисия, проследи Актуално Свищов в пленарната зала на Цанко Церковски 2. Явно, защото е първо редовно заседание работата на новите съветници бе отразена и от единия местен вестник, камерата на сайта Площад Алеко, за сефте и БТА се отсрами с представител.

Работата започна изнервено още при избори на заместник-председатели на градския парламент. Три номинации за двете места се получиха – Стефан Проданов, предложен от групата Заедно за Свищов, Емел Исмаилова от ДПС и Гален Бернардов от Възраждане, предложен от ГЕРБ. С по 17 гласа подкрепа управляващите получиха двете места, Проданов получи подкрепата на 11 съветници.

Ябълката на раздора се оказа София Вергилова, номинирана от групата на БСП за член на икономическата комисия. След няколко прегласувания докторът по икономика се оказа без достатъчна експертиза за мнозинството и не стана член на комисията. С пълно единодушие иначе Стефан Проданов и Емилия Цветанова бяха избрани.

Не съм против личността на колегата, а че не се спазва принципната договорка, постигната преди две седмици. Това заяви в обяснение на отрицателен вот Ивелин Петров, който покани колегите си от опозицията да пият кафе докато мнозинството не си спазва джентълменското споразумение.

Ивелин Петров е единствения представител от опозицията, който получи заместник-председателско място на комисия. През следващите четири години той ще е зам.-шеф на комисията по здравеопазване, младеж и спорт.

След кадровите въпроси, които бяха бистрени близо два часа съветниците ударно разгледаха и приеха 15 точки.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.