Операторът Пламен Борисов оглави новоучредената младежка структура на ВМРО в Свищов. Това съобщи за Актуално Свищов Валери Николов, председател на общинската структура на воеводите.

В редиците на ВМРО – Свищов се вляха свежи сили, уточняват от пресцентъра на ВМРО. Съгласно традициите на организацията членовете на новосъздадената структура, оглавена от Пламен Борисов, символично се заклеха в храм „Св. Димитрий“ пред револвер, кръст и Евангелие.

На ритуала присъства председателят на областния комитет на ВМРО доц. д-р Милен Михов.

Някои ни обвиняват, че полагаме тази клетва, но тя е символична, със 130 години давност. ВМРО е наследник на най-народната организация, родила се с желанието на нашите деди за един по-добър живот. Водила е различен начин на борба в името на този добър живот. Днес не е необходимо да стреляме. Днес оръжията са отстъпили място на други средства – необходимо е да казваме истината в желанието ни за нещо по-добро. Днес куршумите са заместени с имейли, постове, с Фейсбук и интернет. Това е светът, в който живеем. Най-силното оръжие на организацията са хората и доверието между тях. И, въпреки изпитанията, въпреки лъжата, лицемерието и всичко онова, което не ни харесва в живота, ВМРО и България ще пребъдат, подчерта в приветствените си думи към членовете на новата структура доц. Милен Михов.

Един народ без вяра, не е народ. А една нация без кауза, не е нация. Мисля, че отдавна сме изгубили пътя и трябва да го намерим отново. Надявам се създадената младежка организация да помогне на структурата в Свищов. Чрез обществената ми работа в организацията искам да помогна на моя роден край. В тези смутни времена ВМРО е правилният път и много добре олицетворява каузата на българския народ. Моята кауза е Свищов, България и вярвам, че чрез ВМРО мога да осъществя тази си цел. С нами Бог!, каза след клетвата председателят на новосформираната организация Пламен Борисов.

Актуално Свищов припомня, че Пламен Борисов през 2021 г.  бе кандидат за общински съветник от гражданската квота в листата на организацията в Свищов. Борисов е с бакалавърска степен специалност „Счетоводство и контрол“ от СА „Д. А. Ценов“. В момента е докторант по режисура в югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, където е завършил и магистърска степен по специалността. Той е първият официален кандидат за кмет на предстоящите местни избори на родното си село Овча могила.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.