Пламен Борисов, фотограф и оператор оглави общинската структура на ВМРО край Дунав, научи Актуално Свищов.

“Вече официално ВМРО Свищов е с нова структура, като отговорността за нейното развитие и утвърждаване е вече моя. Искам да благодаря на всички приятели, съмишленици и съидейници, които се включиха и подкрепиха мен и новата организацията. Големи благодарности за доверието изказвам на областния председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов, както и на националните съпредседатели Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. Благодарности за поощрението и ценните съвети на доайена на патриотите в града г-н Валери Николов, на когото в национален план ще разчитаме и в бъдеще. Оказаното доверие и даденият от ръководството мандат да представлявам партията в община Свищов е същевременно и голяма отговорност”, коментира Борисов, който в момента е докторант в Югозападния университет след успешно защитена магистратура.

Искам да опровергая излязлата информация досега, че ВМРО издига за нов негов мандат досегашния кмет Генчо Генчев. Това би означавало да застане до ДПС в подкрепата си. Знам, че много хора казват, че трябва да загърбим партийните си пристрастия на местно ниво за благото на хората, но дори локално някои принципи не трябва да се прескачат! Официалната позиция на ВМРО е, че счита ДПС за антиконституционна партия и това е червена линия, която никога няма да бъде премината, коментира още Пламен Борисов.

Работата ми в гражданското сдружение „Площад Алеко“, на което съм член продължава и занапред. Двете организации споделят редица общи ценности и взаимно хармонично се допълват. Съвсем скоро заедно с друго сдружение „Тридесет и трети свищовски полк“ започваме работа по издирване, възстановяване и поддръжка на всички паметници на загиналите във войните за национално освобождение и обединение наши предци от територията на рекрутиране на бойци за полка, коментира още Пламен Борисов.