През нощта над по-голямата част от страната ще бъде незначителна. Минималните температури в събота сутрин ще са от 8 до 14 градуса, малко по-ниски в някои части на низините и котловините, пише Дир.бг. На места около водните басейни за кратко са възможни утринни мъгли.

Слънчево и почти тихо ще бъде и през деня. Слаб вятър от изток-югоизток ще духа в източните райони. Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса.

Неделният ден също ще започне със слънчево и тихо време и високи за средата на октомври минимални температури, от малко под 10 до 14-15 градуса.

Още преди обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен. Облачността ще се увеличи, но до вечерта краткотрайни превалявания са възможни само на отделни места. Ще започне да нахлува по-студен въздух.

Най-високите стойности за деня ще са все още високи, от 24 до 28-29 градуса, но привечер от северозапад ще се понижават. През нощта срещу понеделник от северозапад на югоизток на отделни места ще превали краткотрайно, като не са изключени и гръмотевици.

В понеделник през деня ще бъде значително по-хладно от времето, с което свикнахме през последните седмици. Температурите сутрин ще са от 10 до 15, но след обяд ще бъдат от около 15-17 на север и северозапад до 20-22 градуса на места в крайните южни райони. Вятърът ще бъде от запад-северозапад, умерен, в Дунавската равнина – временно силен.

Ще превалява на места в източните и югоизточни райони, но от северозапад облачността временно ще се разкъсва и намалява до слънчево време.

Ново увеличение на облачността ще започне след обяд и вечерта срещу вторник над страната ще се установи облачно време.

Хладно, с превалявания на места, отначало над западната половина от страната, ще остане времето във вторник. Температурите през деня ще бъдат без съществена промяна, от около 15 до 21 градуса.

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.