Вчера температурни рекорди за съответните места за тази дата бяха отчетени в Сандански и Хасково, съответно 27 и 26 градуса. С или без рекорди, топлото време ще продължи и в следващите дни, пише Дир.бг.
Тази нощ ще бъде ясно, с поява на високи облаци след полунощ на запад. Ще духа слаб южен вятър, а минималните температури утре ще бъдат със стойности като за началото на юни и доста високи за края на октомври: от около 10 до 14 градуса в повечето места.
През деня ще бъде слънчево, над северните части от страната със средна и висока облачност. в Дунавската равнина отново ще се появи до умерен западен вятър.
Отново са възможни температурни рекорди, тъй като в страната температурите след обяд ще достигнат 22 до около 27 градуса, но на места в Тракия и Дунавската равнина не са изключени и по-високи стойности.
В Европа утре най-топло ще бъде на Балканите, с температури, плътно доближаващи 30 градуса на места. Топло ще бъде и в Рим, но Сандански и Атина ще го „бият“ температурно.
В останалата, по-голяма част от континента, времето ще бъде обичайно за средата на есента: облачно, на много места ще превалява слаб дъжд, а на Пиринеите ще има и гръмотевици.
От сряда температурите бавно ще тръгнат надолу, но все пак ще остава по-топло от обичайното поне до почивните дни.
Дневните температури в сряда ще бъдат от 20 до 25 градуса. В четвъртък ще има променлива облачност, по-значителна над планините на югозапад и там на места ще превали краткотраен дъжд.
В четвъртък температурите след обяд ще са от 19 до около 23 градуса, а в петък – от 17-18 до 22.
В събота и неделя ще захладнее още малко и в неделя температурите денем ще са в интервала от 15 до 20 градуса: стойности, вече близки до обичайните за месеца.
Сутрин на места в низините и котловините ще има мъгли и намалена видимост.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.