Делегатите на Общинската конференция на Българската социалистическа партия избраха днес за председател София Вергилова – Георгиева, научи Актуално Свищов.

43-ма делегати присъстваха на форума на социалистите край Дунав от избрани 50. Те избраха и Общински съвет на столетницата от 15 души. Сред избраните са – Иван Попов, Николай Кузнецов, Милка Томева, Анастасия Михайлова, Таня Кинкова, Марин Любенов, Снежана Няголова, Иван Йорданов, Тодор Стойчев, Николай Паунов и др.

Маргарита Стоянова оглави Общинската контролна комисия на свищовските социалисти.

Конференцията избра и делегатите за конгреса на БСП. Това са София Вергилова, Иван Попов, Иван Йорданов, Николай Кузнецов и Христина Маринова.

За Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са! София Вергилова заяви след избирането си: Преди всичко за мен това е голяма отговорност и предизвикателство. След 10 месеца без ръководство вече има легитимни органи на управление. Благодаря за доверието на моите съпартийци. Заедно с тях ще поемем по пътя, който е присъщ на социалистите. Ще се борим за равенство, солидарност и справедливост. А това, че ни е трудно само подсказва, че сме на правилния път.

Днес се проведе и Национален съвет на БСП, който определи процедурата за номиниране на кандидати от столетницата за изборите за Европарламент през юни. Листата ще е готова до април. След партийната сбирка Корнелия Нинова обяви, че 49-ия конгрес на партията ще се проведе през ноември, а през октомври ще са изборите за председател на партията. Нинова допълни, че е още рано да каже дали ще се кандидатира за нов мандат.