Местната структура на партия Граждани за европейско развитие на България – Свищов номинира Генчо Генчев за трети кметски мандат. Това стана на проведеното тази вечер номинационно събрание, съобщи за Актуално Свищов д-р Кристиян Кирилов, лидер на местната партийна структура край Дунав.

Без значение под каква форма Генчо Генчев се яви на предстоящите избори – чисто партийна кандидатура, издигнат от инициативен комитет или независим ГЕРБ-Свищов го подкрепя, заяви Кирилов. Основание за това решение на местната структура са резултатите през последните почти осем години управление на кмета Генчев.

На днешното събрание ГЕРБ-Свищов е решило да издигне кметове в 14-те кметства в общината. Десет от кандидат-кметовете са ясни, а до края на месеца ще са ясни и номинациите в останалите четири места.

С пълна кандидатска листа се явяват хората на Бойко Борисов и на изборите за общински съветници. Към този момент се знае, че есента ще се избират 29 съветници и толкова са номинациите. 80 на сто от настоящите съветници са номинирани и за вота през октомври. Близо 50% от кандидат-съветниците са нови лица – от Младежи ГЕРБ, неправителствени организации и за коалиционните партньори от СДС. Кандидат за съветник от ГЕРБ отново е и Валери Николов, председател на местната структура на ВМРО. Едно от новите лица в листата е на Илиян Венков, управител на МБАЛ – Свищов, който през февруари бе завъртян за претендент за кметското място от сдружението Площад Алеко.

Актуално Свищов припомня, че към този момент ГЕРБ – Свищов е първата местна партия, която излиза със своя номинация за кметските избори след броени седмици. За отбелязване е, че хората на Бойко Борисов край Дунав са формацията, която през последните две години на непрестанни избори бележи ръст в доверието си на общинско ниво. На вота 2019 година формацията успя да вкара десет общински съветници в местния парламент – при четирима в мандат 2011 – 2015 година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.