Утре в 18:00 часа, ще бъде даден старт на I етап от реализирането на най-важния и мащабен проект за община Свищов – изграждането на Дунавския индустриален технологичен парк Свищов. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Община Свищов кани всички заинтересовани лица и граждани на две важни събития, свързани с икономическото развитие на Свищов и региона.

На 30.05.2024 г. (четвъртък) от 17:00 часа ще се проведе церемония по откриване на първия в страната Информационен център „Европа близо до гражданите“. Официалното прерязване на лентата ще се състои пред офиса на центъра в гр. Свищов на ул. „Димитър Анев“ № 3.

Веднага след това, на Източния портал на бившето поделение, от 18:00 часа, ще бъде даден старт на I етап от реализирането на най-важния и мащабен проект за община Свищов – изграждането на Дунавския индустриален технологичен парк Свищов.

От Общината канят гражданите и на двете събития.

Пред Актуално Свищов кметът Генчев заяви, че проекта на Общината за изграждане на индустриалния парк е одобрен. По Плана за възстановяване и устойчивост е възможно да бъдат отпуснати до 40 милиона.