Обучение по нов боен спорт започва в града на Щастливеца в началото на новата година, съобщи за Актуално Свищов треньорът Митко Божанов.
В периода от 15 до 18 декември Националната асоциация на бойните спортове организира двуразови тренировки по кудо. Специално за обучението в град Варна пристигнаха майсторите от Япония: шихан Алексей Кононенко – 5 дан и сенпай Мегуро Юта -1 дан, които проведоха семинара заедно с и легендарния боец Семи Шилд. От школата по бойни изкуства от Свищов участваха треньорите: Митко Божанов, Владимир Божанов и Симеон Кирилов, които трябва да предадат наученото на останалите спортисти.

Кудо е модерно смесено бойно изкуство, създадено на базата на истинския контактен бой и включва най-ефективните техники за защита и атака. В състезания при мъжете и жените са разрешени удари и ритници в почти всички части на тялото, хвърляния, борба на земята, болезнени задържания. При бойците от другите възрастови групи има повече ограничения в позволените техники.

Обучението по този зрелищен спорт стартира с началото на 2023 година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.