Обучение по нов боен спорт започна под ръководството на треньора Митко Божанов. Това съобщи за Актуално Свищов треньорът.
Кудо произлиза от Япония и се основава на характерните за карате и джудо ред, дисциплина, уважение и смиреност. Кудо е едно от най-динамичните съвременни бойни изкуства, тъй като в състезания при мъжете и жените, в двубои с пълен контакт е позволено използването на различни борцови техники, както и удари с ръце, ритници, колене, лакти и глава в почти всички части на тялото, с изключение на гърба, врата и слабините.
При бойците от другите възрастови групи има повече ограничения в позволените техники. Например за децата до 12 год е забранена борбата на земята, а за най-малките има ограничения по отношение на удатите в главата. В Кудо е предвидено бойците с малък опит да се състезават отделно и при различни правила от връстниците си с повече участия в турнири, и от тези с пояс, показващ по-високи степени.
Този вид смесено бойно изкуство е безопасно, ефективно и достъпно, категоричен е Божанов. Също така е подходящо, както за начинаещи така и за спортисти с отит в карате и други бойни изкуства.
Тренировките се провеждат  в сградата на УК „Алеко Константинов“ гр. Свищов всеки понеделник, сряда и петък от 18:00 до 19:30 часа .

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.