Фондът на фондовете си партнира със сдружение „Асоциация за международно обществено развитие“ (АМОР) и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, за да насърчи младежкото предприемачество и активния граждански диалог и да подпомогне професионалното развитие на младежите в цялата страна, предаде БНР.
Трите организации канят млади таланти с предприемачески потенциал на възраст между 15 и 30 години да се включат в проекта „Инкубатори за иновативни предприятия“, финансиран по програма „Еразъм+“ на ЕС.
Основната цел на проекта е да стимулира партньорството между младите предприемачи в страната и представители на местната администрация, бизнеса и образователните институции чрез серия от двудневни семинари и интерактивни методи на обучение, практически обмен на знания, умения и идеи.
Стартът е в Пловдив на 19 февруари (неделя) 2023 г. След това семинари ще се проведат във Враца, Русе, Варна, Бургас, Габрово, Стара Загора, Свищов, Благоевград и в София (чак през април 2024-а).
Предвиждат се симулации под формата на ролеви игри за създаване на стартъпи. По този начин ще се надградят знанията и уменията на младите хора, свързани с генериране на иновативни идеи, бизнес планиране, предприемачески умения, създаване и финансиране на стартъп начинания, представяне пред инвеститори и др.