Да не се излагаме, а да спазваме закона. Това заяви на днешното заседание на местния парламент София Вергилова, която е и председател на икономическата комисия, чу Актуално Свищов.
Думите й бяха по повод проточилата се близо час дискусия по втора точка от дневния ред на Общински съвет – Свищов: Приемане на Годишен обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските публични предприятия за 2021 г.
Вергилова, която е и заместник-председател на местния парламент бе категорична, че са излишни дебатите. Тя бе категорична, че комисията е приела доклад, който е внесен в пленарна зала, както е решил местния парламент.
Реално ябълка на раздора се оказа, че има два внесени доклада – един от общинската администрация и един от комисията, който е приет единодушно от комисията към ОбС-Свищов.
Думите й бяха подкрепени по същество от изказванията на Елена Александрова, Ивелин Петров и Калин Костов.
Друга гледна точка изказа Светлана Георгиева. „Срамувам се от този дебат”, заяви тя. По думите й има внесен доклад в ОбС-Свищов от администрацията. На него обаче не е отговорено по никакъв начин, както е редно. Думите й бяха посрещнати с одобрение от кмета Генчев
Актуално Свищов установи, че реално се оказва, че докладите са идентични във фактологията, но не и в изводите си. Така в този внесен от администрацията липсва изводът, че „Дунавско дело” ЕООД – издател на едноименния седмичник под егидата на съветниците, увеличава загубите, вместо да намалява разходите. В пленарна зала липсваше представител на медията, която печата всеки петък вестника, явно колегите са проверявали кои са най-продаваните стоки на местния пазар. Апропо, по традиция работата на местния парламент проследиха от начало до край единствено Актуално Свищов и камерата на „Площад Алеко”.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.