Общината води разговори за закупуването на нови 300 – 400 броя контейнера за смет. Това заяви заместник-кмета Бедри Алиев по време на днешното заседание на ОбС, чу Актуално Свищов.
Думите на ресорния заместник-кмет дойдоха след въпрос, поставен от съветник Ивелин Петров. Той попита каква е причината в квартал „Стоян Ников” да има нови контейнери и то от вида, които се чупят седмица-две след поставянето им. Съветник Петров уточни, че все още се ползват кофите за смет тип „бобър”, които са на повече от 10 години.
Доставката на новите съдове стана в рамките на проектните дейности извършени в квартала, уточни заместник-кметът. Той уточни, че амбицията на общинската управа е да бъдат закупени нови 300 – 400 съда. За това се водят разговори. Причината да се осигуряват от този вид е, че са по-евтини и събират по-голям обем смет, посочи Бедри Алиев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.