Общината е получила одобрение на шест свои проекти за 35 милиона лева по Плана за възстановяване и устойчивост. Това съобщи кметът Генчо Генчев по време на днешното редовно заседание на местния парламент, проследи Актуално Свищов.

Със своите подадени девет проекта община Свищов е сред първенците в страната, допълни градоначалникът. За шест дни е станало ясно, че са одобрени шест от тях, а за останалите три се очаква положителен резултат, допълни Генчев.

Два от проектите са за ремонт на образователна инфраструктура – ремонт на СУ “Димитър Благоев” и сградата на ДГ “Васил Левски”, филиал; други два са за ремонт на читалищата в селата Вардим и Овча могила; одобрен е проект и за енергийно-спестяващо осветление и за изграждане на Младежки център.

Кметът Генчев благодари на всички съветници, които подкрепиха развитието на града през последните четири години. Вие гласувахте в името и ползата на хората, обърна се към съветниците градоначалникът, който уточни, че няма да има възможност да присъства на последното заседание на ОбС Свищов на 28 септември. Кметът пожела, който и да бъде избран на предстоящите местни избори да продължи започнатото, допълвайки, че се оттегляме с гордо вдигната глава от свършеното.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.