Община Белене залага на развитието на туризма, съобщи за Актуално Свищов Милен Дулев, кмет на общината.
Пет са основните атракции, с които управата на дунавската община вече успешно привлича туристи – крепостта Димум, остров Белене и островната група, биологическото разнообразие на Природен парк „Персина” и златното беленско-тракийско съкровище. То е открито през 1981 година на остров Белене, представлява златна 70-грамова купа векове преди Христа. „Най-вероятно при настъпленията на войските на Александър Македонски по тези места хората, търсейки спасение на острова, пренасят златния съд, който е открит преди 40 години”, разказа кметът Дулев. Последната атракция с която Белене привлича туристи е… площадката на нереализираната АЕЦ „Белене”.
Община Белене разработва в момента проект за близо 70 хиляди евро. Той предвижда изграждането на Информационен център за туристите. Идеята за него е на местна инициативна група. Центърът ще се помещава в автогарата – предстои преустройство и двете ще са на едно място, уточни кметът. Той очаква одобрение на начинанието на своя екип до следващата пролет от Фонд „Земеделие”.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.