Общински съвет – Свищов започна да излъчва заседанията си в реално време. Това стана ясно в началото на днешното редовно и първо за годината заседание на градските старейшини, проследи Актуално Свищов. Новината съобщи лично шефът на градския парламент доктор Кристиян Кирилов.

Това става преди промяната в правилника на местния парламент и е във връзка с изменения за Закона за местната власт и местното самоуправление. По думите на шефа на градския парламент усилено се работи и заседанията на постоянните комисии да се излъчват онлайн. Кирилов съобщи още, че утре в 15 часа е заседанието на Временната комисия, която ще умува промените във Правилника на местния парламент.

Към този момент заседанията се излъчват на живо в ютуб, като се работи усилено те да бъдат излъчвани и на специално място на официалния сайт на община Свищов в глобалната мрежа.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.