ОбС-Свищов започва годината с виртуално заседание/подпечатване на кметските предложения. Това става ясно от качения дневен ред на сбирката на свищовските нотабили на сайта на „Цанко Церковски“ 2, която ще се проведе на 27 януари от 14 часа в зум, от страх 29-та да не хванат К-19.
Само десет точки включва първото заседание на народните избраници. Водеща е „Бюджетните разплащания на Община Свищов през 2022 година до приемане на бюджета на Община Свищов за 2022 година“. Следва „Приемане на изменение на Правилника за дейността на Общинско предприятие „Чистота – Свищов” – град Свищов, приет с Решение № 297/31.07.2008 г., Протокол № 19 на Общински съвет – Свищов“. По традиция сбирката приключва с „Въпроси към Кмета на Общината и отговори“.
Вместо коментар: За последната година свищовските съветници са заседавали присъствено един път! И въпросите: Това виртуално сборище от какво е продиктувано: от страх да не ги хване К-19 или нямат смелост да се видят очи в очи с останалите малцина свищовлии, минавайки по площада пред „Цанко Церковски“ 2? К-19 не ходи ли в Народното събрание, което няма нито едно онлайн заседание? Съветници от Горна Ораховица и Велико Търново съобщиха, че докато свищовските първенци се крият зад компютрите, те заседават присъствено! В местния парламент в Горна Оряховица са проведени 4 онлайн заседания през 2021 година, останалите са присъствени. Аналогично е положението и в старата столица – до септември са заседавали присъствено! Явно кметът д-р Генчев, печално известен като Генчо Хазарта и вече като познат на Данчо Масажиста и общинар №1 предпочитат да не се срещат очи в очи и с гумения си печат…
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.