Два обира на възрастни хора са извършени през последните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

19-годишна е задържана в полицейския арест за кражба на пари от частен дом. Оперативните действия на служители от участък „Тръстеник“ към РУ- Долна Митрополия са стартирали на 15 декември след постъпил сигнал в 14.25 часа.

83-годишен жител на град Тръстеник е заявил, че на същата дата за времето от 08.30 часа до 11.00 часа от нощно шкафче в спално помещение на дома ме са откраднати 1350 лева.

От проведените незабавни мероприятия е установено, че извършителят на деянието е 19-годишна от същия град. Тя доброволно е предала намиращата се у нея част от инкриминираната парична сума в размер на 800 лева.

Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

Полицията работи за установяване и задържане на извършители на грабеж в плевенското село Върбица. Сигнал за престъплението е постъпил на 16 декември в 19 часа.

Минути преди обаждането двама непознати нахлули в къщата на 83-годишен и след като му нанесли побой отнели пет хиляди лева. Пострадалият е прегледан на място от екип на ЦСМП, които са констатирали охлузвания по тялото, без опасност за живота. Извършен е оглед на местопрестъплението. Уведомен е прокурор.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.