Областният управител инж. Георги Гугучков върна промените в Наредбата за условията и реда и субсидиране на спортните организации в община Свищов, научи Актуално Свищов.
Промените бяха гласувани с пълно единодушие на последното за 2022 година заседание на местния парламент край Дунав. Юристите на областната управа и губернаторът обаче откриват причини документът да не бъде приет.
Според приетите изменения клубовете кандидатстващи за финансиране трябва да представят ред документи. Един от тях е списък на лицензираните треньори. Юристите на областния управител обаче са категорични, че съществува публичен регистър на лицензираните треньори предвиден в спортния закон и местния парламент няма основание да изисква подобна информация, съдържаща се в публичен регистър.
Мотивите за спиране на промените са подписани на 11 януари. ОбС-Свищов има 14-дневен срок да прегласува решението си. Очаква се това да стане на 17 януари, вторник рано сутринта, когато е насрочена извънредна сбирка на градските първенци в зала 1 на Общината.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.