Първоначално събраните средства за ремонта на съблекалните на игрището „Академика Спорт“ са напълно изчерпани, съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик. Помощта от спонсори и институции – също. Финансирането на обекта продължава чрез кампанията „Златна Карта 2023“ и доброволчески труд.

Към момента остава да бъдат, извършени довършителни дейности и обзавеждане като за целта са необходими 12 – 13 хиляди лева.

Досега сме похарчили всички дарени средства и от спомоществователи – около 19 хиляди лева, отчете Перушанов. Остава обзавеждане – шкафчета и закачалки, довършителни работи, боядисване, бойлери, санитарии (мивки, душове, тоалетни), кранчета и батерии, коментира още той.

Емил Перушанов изрази надежда, че средствата ще бъдат събрани и призова желаещите да помогнат, да се присъединят към кампанията.

Ремонтът стартира през август по идея на родители и възпитаници на ДЮШ. От спомоществователи, с личен труд и инициативата от продажбата на билети от домакинските мачове на представителния отбор на Академик бяха осигурени средствата до момента.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.