За 20-годишната шахматистка от Крепча и студент в Академията това участие е генерална репетиция за Турнира на претендентките, предаде БНР.

Нургюл Салимова с нов успех на шахматния турнир в Рейкявик. Салимова с белите фигури победи на 64-тия ход състезаващата се за Израел рускиня Дина Беленская в партия от седмия кръг на шахматния турнир в Рейкявик (Исландия).

За 20-годишната шахматистка от Крепча това участие е генерална репетиция за Турнира на претендентките, който започва на 4 април в Торонто, Канада. Там в първия кръг Нургюл Салимова ще играе с черните фигури срещу украинката Ана Музичук.

Актуално Свищов припомня, че от лятото на 2023 година шахматистката е студент в СА „Димитър Апостолов Ценов“, специалност Маркетинг.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.