Над 70% от българите казват, че доходът на домакинствата им не се е променил през последната година. Данните са от анкета на Националния статистически институт сред близо 5800 души, предаде БНТ.
Около 8% от анкетираните казват, че доходът им е намалял основно, защото са останали без работа, бизнесът им е фалирал или заплатата им е намалена. Малко над 19% посочват, че доходите им са се увеличили. А сред основните причини са индексация на заплатите и повишаване на пенсиите и социалните помощи.
И още на фона на рекордната инфлация у нас – над 75% от анкетираните имат затруднения с покриването на ежедневните си разходи. Около 13% казват, че им е много трудно да свързват двата края. Близо 29% определят като трудно покриването на ежедневните си разходи, а около 37 на сто изпитват известни затруднения.
Около 18% от анкетираните покриват разходите си относително лесно. А едва около 3% казват, че лесно посрещат разноските си.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.