Новоизбраните съветници, кметът на община Ценово Петър Петров и кметовете на населени места встъпиха в длъжност на официална церемония. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. На тържествената сесия, която се проведе в салона на НЧ „Христо Ботев“, присъстваха областният управител на Русе Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев.

„Впечатляващо е, че във всички населени места на общината изборите приключиха на първи тур. Това означава, че хората гласуват доверие на издигнатите кандидати. Много е показателно, че една малка община като Ценово води пълноценен и успешен културен, обществен и политически живот“, сподели в приветствието си Данаил Ковачев. Той не скри, че местната власт и общинският съвет винаги могат да разчитат и да търсят подкрепата на областната администрация. Г-н Ковачев обяви, че през следващите месеци от община Ценово ще започне строителство на магистралата Русе – Велико Търново.

Председателят на Общинската избирателна комисия Анжелина Миланова обяви решението за изборните резултатите. В новосформирания общински съвет, който ще се състои от единадесет местни парламентаристи, влизат седем представители на ГЕРБ- СДС и четирима на БСП за България. За разлика от предишния общински съвет, когато съветниците бяха тринадесет, сега те са с двама по-малко заради намаляване на населението. Новоизбраните съветници, кметът на общината и кметовете на населени места положиха клетва да работят и защитават единствено интересите на община Ценово, след което подписаха клетвените декларации. Всички присъстващи в залата се изправиха на крака, когато прозвучаха „Мила Родино“ и „Одата на радостта“.

По традиция първото заседание на общинския съвет бе ръководено от най-възрастния избраник. Красимир Танев, избран с гласовете на БСП за България, подчерта, че искрено се надява през следващите четири години да се повиши жизнения стандарт на населението като се привлекат инвестиции и се открият нови работни места, с повече млади хора и радостна детска глъч.

След проведеното тайно гласуване бяха обявени резултатите за избор на председател на Общинския съвет. Със седем гласа подкрепа получи кандидатурата на Георги Георгиев от ГЕРБ, който заема поста за втори пореден мандат. Неговият опонент Емил Божков остана с четири гласа. В словото си новият председател на ОбС изтъкна, че предстои много и отговорна работа в областта на местното самоуправление. Той подчерта, че Общинският съвет ще бъде отворен за нови идеи, за да се развива общината като желано място за инвестиции и живот.

След приключване на първото заседание на Общинския съвет пред сградата на общинската администрация се състоя церемония по предаване на властта. Временно изпълняващият длъжността кмет Цветомир Петров символично предаде ключа на новия стопанин Петър Петров с пожелания за успешен и ползотворен мандат в развитието на община Ценово. По стара българска традиция преди да прекрачи входа на общината бе плиснато менче с вода за успешна работа на екипа. Това е пети управленски мандат на Петров.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.