Поредна изненада изникна около машините за гласуване. 150 такива устройства се намират в митнически склад на територията на летище София, научи на следобедното си заседание днес Централната избирателна комисия (ЦИК), пише вестник „Сега“. Информацията дойде от Софийска градска прокуратура.
Изборните комисари отново се оказаха в пълно неведение за какво става въпрос. От накъсаната им дискусия се разбра, че устройствата трябва да отидат при фирмата-доставчик „Сиела Норма” – също както 228-те машини, заради които ГЕРБ обяви миналата събота, че се готви измама на изборите.
Гневът на ЦИК се насочи към търговското дружество, което упорито отбягва да дава обяснения какви са машините, които разнася из страната. „Мисля, че е крайно време тези въпроси да бъдат зададени към „Сиела Норма”. Защото някак оставам с усещането че всичко е съсредоточено само върху ЦИК, а очевидно тя не е вносител, нито възложител на закупуването на машините, които в последно време се оказва, че „Сиела Норма” в качеството на не знам каква транспортира и съхранява“, раздразнено коментира шефът на комисията Камелия Нейкова.
Безпомощни да реагират, комисарите решиха да напишат в отговор до прокуратурата и ДАНС, че сега узнават за съществуването на въпросните 150 устройства и не знаят какво е предназначението им. Също така поискаха машините да не бъдат освобождавани от митническия склад и предавани на „Сиела Норма“, с оглед на неяснотата около тях.
И Румен Радев с критики към „Сиела Норма”
От Хасково, където е на посещение покрай кандидат-президентската си кампания, Румен Радев също обяви, че собственикът на фирмата, внесла допълнителните 228 машини, следва да даде обяснение по казуса. Той направо обвърза „Сиела Норма” с бившия премиер Бойко Борисов. „Г-н Борисов наля милиони в същата фирма и съответно по време на своето управление направи така, че от нея да зависят много неща“, заяви Радев, цитиран от пресцентъра си. И увери, че няма повод за притеснение за провеждането на изборите.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.