Новоизбраните на 29 октомври общински съветници провеждат второ извънредно заседание в рамките на седмица, посветено на индустриалната зона, научи Актуално Свищов.

На извънредната сбирка съветниците трябва да увеличат капитала на търговско дружество “Индустриален технологичен парк – Свищов” ЕООД, което е оператор на едноименното ЕАД. Предложението е градските съветници да увеличат капитала със 150 хиляди лева. Средствата са необходими за изработване на Прединвестиционно проучване за изграждане на довеждаща техническа инфраструктура до парка и вътрешна техническа инфраструктура.

На 9 ноември съветниците, които положиха клетва на 5 ноември се събраха по спешност и дадоха зелена светлина община Свищов да подаде проект за 40 милиона за изграждане на индустриалната зона. Средствата се очакват от Плана за възстановяване и устойчивост, решението дали Свищов ги получава ще стане ясно в началото на 2024 година.

Извънредното заседание ще се проведе на 17 ноември, петък от 14, 30 часа в зала 1 на Цанко Церковски 2.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.