От два месеца във Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ работи д-р Поля Николова, която е със специалност Вътрешни болести, съобщи Илиян Венков, управител на лечебницата. Другата добра новина е завръщането на д-р Пенчо Александров.
Попълнение има и в Отделението по хемодиализа – доктор Петър Станев, който е бивш началник на отделението в болницата в Разград, а вече е на основен трудов договор в Свищов.
„Това е единият нефролог, който сме привлекли и вторият нефролог е д-р Йоана Лилянова. Тя е от Плевен, помагаше ни близо две години на граждански договор, сега е на трудов договор. И д-р Дадов си е там, стават трима. С тяхното назначаване окончателно окомплектовахме Отделението по хемодиализа, но те ще бъдат полезни и във Вътрешно отделение, защото идеята ни е да включим и нефрологични пътеки: остра и хронична бъбречна недостатъчност, които са много нужни за нашето население. Чакаме новия анекс към рамковия договор с НЗОК, за да включим и тези клинични пътеки“, коментира Илиян Венков. Той посочи и помощта на Общината и лично на кмета Генчев при осигуряване на жилища за семейството на д-р Стояновски и съпругата му д-р Кръстева, както и за д-р Станев.
Двама са новите медици и в Отделението по физиотерапия. Д-р Хайри Чичек специализира в момента физиотерапия в Плевен. Другият нов лекар е д-р Уаил Мохамед от Судан, който е с основен трудов договор.
Д-р Цецка Петкова, специалист Образна диагностика е новото попълнение в Детско отделение. В отделението има и назначени две нови медицински сестри от началото на месеца.