Градските депутати гледат нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Свищов. Това научи Актуално Свищов.

Документът е внесен в канцеларията на местния парламент и предстои неговото разглеждане от общинските съветници.

“С приходите от видовете такси и цени на услуги се осигуряват и средствата за местните дейности. За 2024 година е предвидено увеличение на МРЗ и задължителните осигурителни плащания, за което ще е необходим допълнителен финансов ресурс, който следва да бъде осигурен с цел запазване качеството на предоставяните административни услуги и права за пълноценно реализиране на общинската отговорност”, пише в мотивите за Наредбата.

200 лева става изкопаването на гроб, предвижда наредбата. Откупуването на гробно място, в зависимост за времето и категорията, е от 30 до 300 лева.

Венчавка в Нове, край Свищов пък струва 600 лева. Граждански брак без ритуал е безплатен, както и именуването.

Билетчето за Исторически музей – Свищов става пет лева, девет лева ще се събират за любителски снимки там. Променят се налозите и за пазар – на Велешана и зоните определени за търговия.

Цялата Наредба – проект, мотиви, цени – може да видите ТУК.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.