Книжното богатство на библиотеката при НЧ „Светлина“ в Караманово набъбна за пореден път през тази година. 16 нови книги вече са разположени по лавиците на читалищната библиотека, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Те са дарени от д-р Катя Цветкова. Въпреки че жената от дълги години не живее в родното си място, тя е запазила много спомени за селото и често го посещава. Предоставената литература е само бестселъри, нашумели на книжния пазар през последните месеци.
„Това е най-хубавият подарък, който получихме в навечерието на 24 май. Голямо благодаря и хвала на такива хора като д-р Цветкова. Дано дарителите на библиотеката се множат, защото през последните години се забелязва повишен читателски интерес“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.
Книгите са обработени и заведени в регистрите, а най-нетърпеливите читатели вече успяха да разгърнат страниците на предпочитаното издание.
И читалището в Ценово получи дарение в навечерието на празника на книжовността. Читателите могат да се насладят на творбите на Иван Бързаков, събрани в книгата „Лумнали огньове“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.