Изпращаме старата година с високи температури, но ще стартира ли и новата с такива, пише Дир.бг?
Днес и над западните райони облачността ще намалее и над страната времето ще бъде предимно слънчево, само на места в низините видимостта ще бъде намалена преди обяд. В североизточните райони ще духа слаб вятър от югозапад. Дневните температури ще достигнат 7 до 12 градуса.
През нощта и утре облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще са от около минус 1 до 5-6 градуса, а дневните от 8 до 13. Северно от планините и на североизток ще духа слаб вятър от юг-югозапад и  там температурите ще бъдат най-високи.
В последния ден на годината, събота, 31 декември, ще бъде меко и предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните от 9 до 14 градуса.
Около полунощ температурите в повечето места в страната ще бъдат от 2-3 до 9 градуса. Ще бъде почти тихо и предимно ясно.
В първия ден на новата година температурите ще останат значително по-високи от обичайните за най-студения зимен месец: сутрин от  нула-един градуса до около 7, а през деня от 9 до 14-15 градуса. Ще бъде почти тихо, в планините и на североизток със слаб югозападен вятър. През деня ще бъде слънчево, а привечер и през нощта срещу 2 януари от северозапад облачността ще се увеличи.
На 2 януари, понеделник, остава топло за сезона, с минимални температури от 1 до 8 и дневни от 10 до 15 градуса, малко по-ниски  в някои котловини и ниските части на низините, където ще има слаби мъгли.
Необичайно топло за януари ще остане времето и във вторник и сряда.
Минималните температури в повечето места ще бъдат около и над нулата, а дневните – с над 10-12 до 15 градуса над обичайните за това време на годината, предимно в интервала от 10 до 15 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.