Домашен социален патронаж в града се сдоби с нов автомобил, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
Домашен социален патронаж в град Свищов се сдоби с нов, специализиран автомобил Renault Express – тип ван, с който ще бъде извършван разнос на храна на възрастни и социално слаби хора  в общината. Средствата за закупуване на автомобила, в размер на 36 998 лв., са осигурени от бюджета на Община Свищов, а ключовете за него бяха връчени лично от кмета на Свищов Генчо Генчев.
На радостното събитие, заедно със служителите на ДСП и управителя Милена Дончева, присъстваха също ръководителят на Общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова и представители на други социални институции в Свищов. Към всички тях кметът Генчев се обърна с благодарност за ежедневната всеотдайност и усърдие в работата и подчерта все по-голямата необходимост от полагането на адекватни грижи към различните уязвими групи на обществото. Той подчерта, че общинското ръководство ще продължи да полага усилия и да надгражда социалните услуги за създаването на все по-добри условия на живот за жителите в Общината. Като пример градоначалникът даде последният одобрен проект, който Община Свищов предстои да реализира по мярката „Грижа в дома“, и с който предвижда да надгради реализираните дейности и постигнати резултати по проект „Патронажна грижа и Патронажна грижа + в Община Свищов“.
На празничния 11 ноември той пожела на шофьора на новия автомобил леко и безаварийно пътуване, а на всички служители – Св. Мина да закриля семействата им.