Нов начин за формиране на такса битови отпадъци за граждани и фирми от община Свищов се обсъжда в момента. Това коментира пред Актуално Свищов съветник Венцислав Михайлов след съвместното заседание две общински комисии – икономическата и териториално и селищно устройство.

С 25% се увеличава налогът през 2024 година, но през последните три години той не е бил променян.

През следващата година се въвежда нов начин за формиране на такса смет, обяснили от местната администрация. Какъвто и вариант да се изработи и предложи той ще бъде тестван пилотно в две населени места – Драгомирово и Козловец и квартал Симеон Ванков.

Актуално Свищов припомня. Начина за определяне на такса битови отпадъци през следващата година ще бъде променен. Това съобщи на първата си официална пресконференция кметът Генчо Генчев (7 ноември 2023 година), който вчера встъпи в третия си мандат начело на Общината.

Промяната във формирането на налога е предвидено в националното законодателство. Ще се проведе дискусия с хората, подчерта градоначалникът. По думите му ще бъдат представени няколко варианта – брой хора в домакинство, изхвърлен килограм боклук и т.н. На хората ще бъдат представени всички варианти и ще търсим тяхното мнение след като ги запознаем с всички тези варианти, подчерта кметът.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.