В над 20-минутна реч в Разград днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви себе си за единствената алтернатива на счупената държава и заплаши електората, че ако не го изберат на 2 октомври, повече няма да се явява на избори, пише вестник „Сега“. Няколко часа по-късно той – както винаги, се отметна от думите си и ги обяви за социология. „Социология в #Разград! И не! Няма да се оттеглям! Да го повторя ли три пъти?! „, написа Борисов преди малко в профила си във „Фейсбук“ и прибави над 60 кадъра със свои привърженици.
Ето какво каза той пред разградските си съпартийци по-рано:
„Избирайте бе, мили мои! Избирате тях – аз повече на кампания за нови избори няма да ходя. Сега обикалям и ви давам какво да избирате. Да, мъчно ще ми е за моите избиратели, за моите приятели, за моите хора, но явно народът така ще е пожелал. Какво да им обяснявам?! Пет пъти!“.
Бившият премиер каза, че това е най-лесната кампания за ГЕРБ, защото държавата е счупена. „Айде, преди нямаше с какво да сравня“, вметна той с лист за цената на тока в ръка. Борисов изброи куп неща, които без него вървят на провал – всичко бе в стил: „Селяните са наши, а цената на олиото расте. Защо?!“.
Лидерът на ГЕРБ се обяви за най-опитния човек в управлението „и особено в геополитиката“, но после – „за да не прозвучи нескромно“, сложи царя малко по-високо пред себе си. Каза, че се учи от предшествениците си, а не праща да ги арестуват и като спомена имената на Иван Костов, Първанов и даже Станишев, заяви, че с тях до ден днешен има диалог.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.