Искам да Ви разкажа днес на какво станах свидетел. След тренировка се отбих до градския пазар за да си купя пресни домашни зеленчуци. Взех си всичко и преди да си тръгна, видях на една сергия хубави банани и се отбих да си взема. Пред мен се беше наредил един Дядо и броеше стотинките, за да си купи люти чушлета ( точно такива от снимката), дядото искаше 3,4 чушлета защото имаше само за толкова стотинки, но искаше да си избере „приятно лютички“, каза. Продавачът го изкача 30-40 секунди и накрая му изсипа чушлетата от кантара и му каза : Айде, бегай, оттука бе, няма се занимавам с теб цял ден!

След това ме погледнаа и ми каза: Тоя ебава ли се с мен с тия 4 чушлета, а до мен един човек отвърна: Той имаше само толкова пари!

Дядото си тръгна, за да търси друга сергия и да се вземе чушлета. Наистина не можех да повярвам!
Казах на продавача, че искам тези банани и 300 гр от чушлетата в отделен плик. Точно 1.10лв ми излязоха, настигнах Дядото и му ги дадох, той не ги прие в началото, но му споделих, че за него ги взех, защото бях отзад на опашката и видях какво се случи…

Той ги взе и ми благодари искрено и ме благослови!

Хора, това е храна!

Не бъдете дребнави за 1 лев, дори за 5, ако става въпрос за човек, имащ наистина нужда!

Алчността и бездушието ще ни погуби!
Нели МИЛАНОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.